Henrik

  • Psykoterapeut MPF fra Vedfelt Instituttet
  • Underviser og supervisor ved Vedfelt Instituttet
  • Privatpraktiserende psykoterapeut siden 2005
  • Rådgivning i ledelse
  • BA i religionsvidenskab og filosofi

Som ung læste jeg filosofi og senere manuskript på Statens Filmskole. Mæt af det intense liv i de kreative kredse vendte jeg tilbage til naturen. Stiftede familie og arbejdede en årrække i skoven sammen med anderledes dybe og fantastiske mennesker. Hele vejen fra mine tidligste år har jeg været betaget og berørt af menneskets væsen, nærværets dybde og samtalens dimensioner.

Undervejs i skovlivet i fattede jeg mere og mere interesse for psykoterapi – nærværet som profession. Smagte på praksis og snusede til litteraturen, fik stor beundring for de gamle mestre. Da tiden var inde, slap jeg skoven og alt det skønne værktøj, satte sejl for en rejse ind i arbejdet som psykoterapeut – med sensitiviteten og nærværet som guide og menneskets dybe natur som partner.

I dag kender jeg stadig træerne på deres dufte, dramaturgierne på deres puls, jeg er taknemmelig for som yngre at have arbejdet sammen med så forskellige mennesker. Det har gavnet mit arbejde som terapeut og beriget mit liv. Nærværets dybde og samtalens dimensioner er linjen i det, jeg skriver og linjen i mit arbejde med mennesker. Det er for mig at se i vores personligheds natur, den egentlige lægedom ligger – alle vores smarte teknikker til trods.