Udgivelser

Den lidt verdensfjerne religionsfilosof inviterer sin gode ven og journalist til for åben mikrofon at diskutere perspektiver på teologi og mystik. Dramaet opstår, da denne journalist, som er mere Clement Kjersgaard end Anders Laugesen, bliver klar over, at han er meget langt fra at bryde sig om det, han har indladt sig på. I et til tider nærmest barokt humoristisk samvær svæver samtalerne hen over en række spirituelle, teologiske, psykologiske og filosofiske temaer i intim dans med kybernetik og informationsteori. Det går snart op for os, at dramaets sitrende uro, eruptioner og laguner af stilhed lige så meget angår processen mellem de to som deres berøring med det hellige de søger sprog for. Hændelserne bag Numen ligger mere end tyve år tilbage, men minder i stil meget om vor tids podcast. Alle referencer ligger anonymt flettet ind i samtalerne. Numen kan læses cover to cover som en slags opdagelsesrejse, men kan også læses i udpluk som noter til det indre liv – som invitation til diskussion og fordybelse. Numen taler ind i tidens strid om menneskebilledet. Om vigtigheden af at have en fornemmelse for personsystemets dimensioner. Om at agte på det hellige som en dyb kraft i mennesket, en kraft der anonymt let løber af med os, som vi med tragisk klarhed ser det i tiden.

Numen kan indtil videre kun købes ved henvendelse til Henrik på henrik@henrikhass.dk , bogen kan fremsendes eller efter aftale afhentes i Horsensgade 18, på Østerbro.

Numen – 33 episoder, 270 sider, 300 kr. + forsendelse

Kybernetisk Psykologi

Den kybernetiske psykologi er er et ambitiøst udkast til en informationsteoretisk syntese af hovedstrømningerne i vestlig psykologi. Da dette udkast på afstand kan virke lidt vel teoretisk, har vi med bogen ønsket at vise den hjertevarme, humoristiske og naturnære side af kybernetikken og den integrative kybernetiske psykoterapi. Kybernetik er samtalens videnskab, videnskaben om det, der binder os sammen.

Bogen er direkte anvendelig for den terapeutiske praktiker, og den terapeutiske metode er allerede med gavn integreret i en række professioner på enkelte institutioner.

Skønt rigeligt beskrevet i populære bestsellere som Blink og Tænke hurtigt og langsomt er ubevidst intelligens kun langsomt ved at blive integreret i psykologi og psykoterapi. Bogen giver en let tilgængelig og inspirerende introduktion til hvad kybernetik er og til de praktiske muligheder, der ligger i at arbejde med vores ubevidste intelligens.

Køb bogen på frydenlund.dk hvor du også kan læse den fyldige indledning.

Læsningen var mig til rigtig stor fornøjelse mange prægnante one-linerformuleringer og smukke billeder. Min egen topfavorit var ’Menneskets primære miljø er sproget’. Ups, den ville jeg godt selv have fundet på. De overvejelser, som formuleringen på de følgende sider danner baggrund for, er meget dybsindigt-flotte! 

Søren Willert, Psykolog, lektor emeritus Aalborg Universitet, Institut for Kultur og Læring

Det ubevidstes Potentiale

Det Ubevidstes Potentiale er en håndfuld artikler der primært sætter Vedfelts kybernetiske psykologi ind i en større teoretisk ramme, og en stribe spændende caseorienterede artikler om hvordan den kybernetiske terapi folder sig ud i praksis.

Bogen viser terapi under den grundlæggende tanke, at problemer ikke løses på det niveau hvor de fremtræder. Mennesket er et selvhelende væsen og er i sin grund et kommunikerende væsen. Den kybernetiske psykoterapi er en samtale- eller kommunikationskunst, der tillader mennesket at folde sin dybe selvforståelse ud i overordnet kommunikationsproces, der er en kreativ helende syntese.

Du vil sikkert kunne genkende elementer af terapi hos mig i min artikel om kommunikationsprocesser –  Den Nødvendige Kompleksitet 

Køb bogen ved henvendelse til Henrik på henrik@henrikhass.dk

Det Ubevidstes Potentiale Torben Hansen Ole Vedfelt Henrik Hass