Udgivelser

Kybernetisk Psykologi

Den kybernetiske psykologi er er et ambitiøst udkast til en informationsteoretisk syntese af hovedstrømningerne i vestlig psykologi. Da dette udkast på afstand kan virke lidt vel teoretisk, har vi med bogen ønsket at vise den hjertevarme, humoristiske og naturnære side af kybernetikken og den integrative kybernetiske psykoterapi. Kybernetik er samtalens videnskab, videnskaben om det, der binder os sammen.

Bogen er direkte anvendelig for den terapeutiske praktiker, og den terapeutiske metode er allerede med gavn integreret i en række professioner på enkelte institutioner.

Skønt rigeligt beskrevet i populære bestsellere som Blink og Tænke hurtigt og langsomt er ubevidst intelligens kun langsomt ved at blive integreret i psykologi og psykoterapi. Bogen giver en let tilgængelig og inspirerende introduktion til hvad kybernetik er og til de praktiske muligheder, der ligger i at arbejde med vores ubevidste intelligens.

Køb bogen på frydenlund.dk hvor du også kan læse den fyldige indledning.

Læsningen var mig til rigtig stor fornøjelse mange prægnante one-linerformuleringer og smukke billeder. Min egen topfavorit var ’Menneskets primære miljø er sproget’. Ups, den ville jeg godt selv have fundet på. De overvejelser, som formuleringen på de følgende sider danner baggrund for, er meget dybsindigt-flotte! 

Søren Willert, Psykolog, lektor emeritus Aalborg Universitet, Institut for Kultur og Læring

Det ubevidstes Potentiale

Det Ubevidstes Potentiale er en håndfuld artikler der primært sætter Vedfelts kybernetiske psykologi ind i en større teoretisk ramme, og en stribe spændende caseorienterede artikler om hvordan den kybernetiske terapi folder sig ud i praksis.

Bogen viser terapi under den grundlæggende tanke, at problemer ikke løses på det niveau hvor de fremtræder. Mennesket er et selvhelende væsen og er i sin grund et kommunikerende væsen. Den kybernetiske psykoterapi er en samtale- eller kommunikationskunst, der tillader mennesket at folde sin dybe selvforståelse ud i overordnet kommunikationsproces, der er en kreativ helende syntese.

Min artikel –  Den Nødvendige Kompleksitet er om kybernetikken som videnskaben bag kommunikationsprocesser i naturen og mellem mennesker. En viden der kan hjælpe os til at navigere i samtalens og psykoterapiens lægende dimensioner.

Bogen er udsolgt fra forlaget men kan købes ved henvendelse til Henrik på henrik@henrikhass.dk